Ons mooie Amsterdam en omgeving is bij uitstek een watergebied. De grachten, de Amstel, de polders, we staan er niet altijd bij stil maar dit watergebied moet goed en eerlijk worden bestuurd. Dat doen PvdA-ers al jaren en ik zet me wil hier ook graag voor in. Daarbij breng ik mijn ervaring in die ik heb opgedaan als ex-gemeenteraadslid en bestuurder in Amsterdam. Ik heb ook een duidelijk visie: een waterschap moet zorgen voor de natuur in om de stad, voor schoon water om in te zwemmen en voor water waarop je vrij kunt varen en recreëren – en in de winter ook schaatsen.

Egbert heeft de volgende taken in zijn portefeuille:
• Algemene zaken
• Financiën
• De Keur
• Handhaving
• Klimaatadaptatie
• Biodiversiteit
• Natuur & Exoten

Ook is Egbert woordvoerder voor de gebieden Gooise Meren en het Gooi.